Missin’ something??

15062010

Sudah lama kalam dan coretan menghiasi laman ini….

Berbagai alsan dan asbab yang mungkin saya akan lontarkan andai ada persoalan dari rakan-rakan seperjuangan….

Terus-terang……

  1. Bukan malas
  2. Bukan takde idea
  3. Bukan takde internet
  4. Dll…..

Mungkin saya tiada rasa dan anjakan paradigma atau mungkin saya dijangkiti penyakit Al-Wahnu Na’uzubillah min zaliik….. ;-(

IN THE NAME OF ALLAH THE MOST GRACIOUS THE MOST COMPASSIONATE….

I start my newly or freshly post with basmalah to show that He is The most important person in my life….

I was jumping from a blog to another blog and then I saw something that ticks my heart…..

This was it…..

SATURDAY, 1 MAY 2010

Sebiru Hari Ini

Sebiru hari ini, birunya bagai langit terang benderang

Sebiru hati kita, bersama di sini

Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga

Seindah hati kita, walau kita kan terpisah

Bukankah hati kita telah lama menyatu

Dalam tali kisah persahabatan ilahi

Pegang erat tangan kita terakhir kalinya

Hapus air mata meski kita kan terpisah

Selamat jalan teman

Tetaplah berjuang

Semoga kita bertemu kembali

Kenang masa indah kita

Sebiru hari ini

Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga

Seindah hati kita, walau kita kan terpisah

edCoustic

album: Sepotong Episode

PENAIP BERHEMAH, AISYAH

DAH PUKUL 7:08 PM

Adapted from : http://batchsebelas.blogspot.com/

Truly…..when I heard this song,I realised that I missed all sort of things at SMI Hidayah,JB plus I missed my ol’ friend in Hidayah…….plus I missed all the cheeky whacky juniors at Hidayah^^

O Allah,Am I too sentimental???

Now I agree with the quote that “we won’t realise the importance of something until you lost it”

So,Appreciate every little thing around yourself so that when you lost it you won’t feel regretful…

Like us in Malaysia, We have everything we needed,appreciate it and show your appreciation to ALLAH s.w.t..

How to show it??? ~~depends to ourself……we are the one who decide it……

To ALL my new,0l’ friends:

~~ALLAHUMMAGHFIRLI ZUNUBI WALI UKHTI~~

@ May God bless you all on our journey to achieve JANNAH and may God led you all to Him@

*La Tansanii Fi du’aiki*


5 thoughts on “Missin’ something??

  1. salam ukhti..
    ale2~
    kata kat blog ana nak kacau..tak terkacau pun..
    EMO!
    ceh tak ah..ana pun rindu kat SMIH big time..
    nak nangis je ingat iltizam n semua ttg sekolah..
    pokok blakang rumah ana dah besar..tak perlukan ana tengok dia selalu..buatkan ana rindu pada pokok tu..ana nak dia kecil je..perlukan ana jaga..(mcmla ana rajin jaga..)
    Kak Kinah!!!!!
    ana ada kelas lepas ni..straight sampai pukul 6..
    nak tergolek2 tp tak mampu..
    ni menggembirakan diri sendiri..^^
    belila buku R2j4
    sempat tak promote??

    “dan Dia bersama kamu walau di mana kamu berada..”

    • Syahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh……………………………………………. @0@
      rindu kat nti………………………………………..
      ~~emo33,jiwang33 hehehehehe ^^

      amboi, smpat lg promote *-* hahaha
      ma’attaufiq wannajh untuk klas yg smapi pkul 6 tu……. heheh
      *the evil side of myself is talking*

      nantu kal0 sambung kat campus medic kuantan ,
      bitau ana eh??
      hehehehee ^^

  2. salam, sakinah
    dah lama kita x beramah mesra kan? cewah!
    ukhtie kat mana sebenarnya sekarang?
    betul ke kt hidayah ipoh?
    amek STAM?

    to aisyah;
    ana nak beli buku tu hr tu kan, pastu xjumpa pn nti
    ada lg stok?
    klau ada nak satu tau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: